Musculoskeletale Geneeskunde

Musculoskeletale Geneeskunde.

 

Musculoskeletale Geneeskunde is een verzamelnaam van artsen die zich bezig houden met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat of daaraan gerelateerde aandoeningen ( zoals  bijv. hoofdpijn, duizeligheid, diverse uitstralingspatronen etc.).

Dat kunnen artsen zijn gespecialiseerd in de manuele geneeskunde, de orthomanuele geneeskunde, de orthopedische geneeskunde ( injectietherapie),en artsen die z.g. spinale (wervelkolom) injecties geven . In feite horen ook sportartsen en anesthesisten van een pijnpoli hierbij, maar als medisch specialist vallen zij officieel in een andere categorie.

Naast het daadwerkelijk behandelen met het eigen specialisme dienen musculoskeletale artsen gericht te kunnen verwijzen naar, - en dus ook weet hebben van -, diverse fysiotherapeutische behandelingen, radiologische onderzoekingen, orthopedische/neurochirurgische behandelingen, en behandelmogelijkheden op een pijnpoli.

Kennis van oefentherapie is vaak in wisselende mate aanwezig.

Uiteraard zijn er grote onderlinge verschillen in medische achtergrond en behandelmogelijkheden.

Drs A.Mulder, is sportarts ( med. specialist), arts voor (ortho) manuele geneeskunde, beheerst een groot aantal injectietechnieken en heeft kennis van een groot aantal specialistische -, paramedische behandelingsmogelijkheden en oefentherapie. 

 

A. Mulder, Van de Mortelstraat 204, 2203 JL Noordwijk, 071 36 205 82, info@sportmed.nl